fenek

27. října 2010 v 12:32 | kvetka
Zeměpisné rozšíření: Afrika, Malá Asie
Biotop: polopouště a pouště
Potrava: Fenek se živí především především malými savci (hlodavci), ale má také rád ptačí i plazí vejce a hmyz
Rozměry: délka celkem 35-41 cm, z toho ocas 18-30 cm hmotnost 135-200 g, rozpětí asi 40 cm
image
Rozmnožování:
Samice je březí asi 51 dnů, poté rodí 3-4 mláďata, pro která vyhrabává hlubokou noru v písku.
Zajímavosti:
Fenek je skvěle přizpůsoben životu v nehostinné poušti. Má krycí zbarvení a jeho velké ušní boltce slouží jako výměník tepla, pomocí kterého ochlazuje tělo. Je aktivní hlavně za soumraku a v noci, kdy jemným sluchem pátrá po kořisti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hry-online-zdarma-superhry hry-online-zdarma-superhry | Web | 4. června 2011 v 7:44 | Reagovat

Chceš vyhrát Minibike, R/C model Ferrari, originální hru COD:Black Ops nebo MP4 přehrávač ? Koukni se na http://raketka.cz/soutez-c.-1 a zůčastni se letní soutěže raketka.cz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama